Lakehouse Plans By Reinach Mendonça Arquitetos Associados

Lakehouse is a beautiful house located in Sao Paulo, Brazil, and was designed by Reinach Mendonça Arquitetos Associados.

The home has tall ceilings, high ceilings, and plenty of natural light to add to the atmosphere.

Lakehouse Plans By Reinach Mendonça Arquitetos Associados Photo 2

Lakehouse by Reinach Mendonça Arquitetos Associados:

“The Project
In the southern city of Sao Paulo, at a privileged angle, sits a villa built by the clients themselves, above the landscape, to enjoy the humid rural weather.

The program was solved in a corner and separated by two wide passageways, pavers, two different blocks.

The lake, in a low ambient, without structure, open incredibly wide towards the outside and is also extended to the inside.

The clients loved the advantages of this amazing view and the house was to be their second home.

The Project
Built in a privileged angle, leaning towards the lake, the house is fully committed to its drainage.

The house is industrialized with a professional garden irrigation system, which separates dust, wind, insects, and animals, and from the access to the site, promotes the interaction among house users with different needs.

The functionalization of built areas, independent of walls, sets the openings, and frames the ever changing spaces of landscape, that gives the contemporary perspective of contemporary life, in a very close relationship between the house and the lake.

The permeability of the wood façade, visually integrated spaces, such as terrace, pool, office, patios, balconies, balconies, and decks, makes the house integrate itself in the territory, while giving the summer summer sun and colors ideal protection from the weather, while the interior allows the entrance of the autumn in.

A large patio, open directly to the lake, is conditioned by the sun and enjoys the sun and forests natural landscape.

The optimization and elegance of the design aimed to create a single space for living separated from the terrace. The house is not used just by the users, for which there is the living room, the kitchen, and the dining room, but also the bedroom.

The intersection point is illuminated from above by the solar court. The solar court works as a canopy to the trees, and works as a covering to the bedrooms.

The building, treated as a patella, is made with two durable materials, ofanast black aluminum and dichroic glass, chosen for its remarkable texture.

The area of the terrace is used as a fitness area with bike storage and bathroom. Weer Birds call this corner of the house “the little escape”, “a little shoreline”.

No expense has been spared with the production of this house, which has achieved a wonderful balance of scale and comfort where a large number of products are ordered, from furniture to accessories.

The house comes from the idea of a “house in the trees”, where the natural light from the interior is utilized generously.”

Photos by: Fernando Guerra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top